A barátnőmmel a fodrásznál a polcrendszerekről beszélgettünk

Tudom, a címben említett jelenetről cuki, dauerolt hajú idős nénikék jutnak az emberek eszébe, ahogy kiabálva eszmecserélnek a lámpaburára hasonlító retró hajszárító alatt, de ne így képzeljétek el. Bár egyszer biztosan így fogunk kinézni, csak modernebb hajszárítóval, egyelőre csupán arról van szó, hogy mindketten évek óva festetjük a hajunkat, és amíg amíg hat a festék, addig szoktunk trécselni – meg persze fodrász után irány a kávézó, de ez más téma.

Szóval, ott ülünk, szépülünk, és közben az ügyes-bajos dolgainkról beszélgetünk. Ma éppen az volt a téma, hogy a férjemék szeretnének a munkahelyi raktárba valamiféle polcrendszert, de egyelőre nem tudják, honnan szerezhetnék be.

Legnagyobb meglepetésemre Anna rögtön ajánlott egy weboldalt: elmesélte, hogy 2 hónapja vettek úgy polcrendszert a nappalijukba, és eléggé beleásták magukat a témába. Nem igazán értettem, hogy egy nappali szobába való polc hogyan lehet jó egy munkahelyi raktárba, de Anna rögtön megmutatta a honlapot és eloszlatta minden kétségem.

A cég többféle polccal foglalkozott: fém, úgynevezett salgó polcokkal, raklapos- és gördíthető polcrendszerrel, illetve karos állványrendszerrel. Többszintes, önhordó és kereskedelmi rendszert is forgalmaztak.

„Látod – mondta –, itt tényleg mindenki talál kedvére valót! Mi egy egyszerű salgó polcot rendeltünk, ez tökéletes szobába, kamrába, garázsba is.” Kérdésemre, hogy mégis hogy mutat a fémszínű polc a nappalijukban, azt felelte, ott kimondottan jól, mivel a falak fehér- illetve kávészínűek, és a dekoráció amúgy is fémes volt. Azt a polcot, ami a hálóba került, pedig lefestették úgy, hogy harmonizáljon a szoba színeivel.

A honlapot böngészve arra jutottam, hogy a férjem cégének a raklapos rendszer és a karos állványos lenne jól hasznosítható, a tárolandó termékek jellege miatt. A raklapos fából vagy PVC-ből készült raklapon vagy esetleg ládában tárolt termékek rendszerezésére alkalmas. Az állványos pedig hosszú vagy tekercses anyagokhoz való.

Nagyon hálás voltam Annának a segítségért, és hazaérve rögtön megmutattam a páromnak, hogy mit találtam. Gondosan átböngészte a honlapot, és nagyon örült, mert pont délelőtt szóltak neki a vezetőségről, hogy kereskedelmi polcokra is szükség lenne, elég kopottak már a meglévőek, teljesen jogosan, hiszen régóta használatban vannak, de ha úgyis benne vannak a témában, essenek túl a raktár- és az üzlettér rendbetételén egyszerre.

Így gyorsan még azon melegében rácsörgött a főnökére, hogy nézze meg, amit átküldött neki, és ha megfelelőnek ítéli, küldje el a válasz e-mailben, hogy melyikből mennyit rendeljen. A honlap 2-3 napos kiszállítást ígért, így jövő héten akár neki is eshetnek a munkának.

Mindenki nagyon elégedetten zárta a napot, és miután a céges rendelést lezártuk, elkezdtünk rajta gondolkodni, hogy a lakásban van-e esetleg polc, amit érdemes lenne lecserélni.

Íme az élő bizonyíték arra, hogy milyen jól is járhat az ember, ha közös fodrászhoz járt a barátnőjével!