Babakocsi? Menj fodrászhoz és tudj meg mindent

Én és a férjem már régóta tervezünk babát. Mostanság érkezett el a megfelelő pillanat ahhoz, hogy a tervek valósággá váljanak. Mondanom sem kell, mekkora öröm ez nekünk, és persze mennyi izgalom is egyben. Már el is kezdtük a felkészülést. Lassan elkezdjük berendezni a gyerekszobát, bár nyilván egyelőre csak olyan dolgokkal, amik akkor is megállják a helyüket, ha fiú lesz az első, és akkor is, ha lány. Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, így mi is, azonban, hogy mi a legjobb azt megtudni már nem egyszerű dolog. Ott az internet persze, ami segít, viszont én sokkal jobb szeretem, ha a valóságban mesél valaki a tapasztalatairól. A megoldás persze most is váratlanul érkezett, mint ahogy általában szokott.

Épp ismét a különböző baba kellékekről tárgyaltunk a párommal, mielőtt elindultam a fodrászhoz, így még ott is ezek a dolgok kavarogtak a fejemben, miközben a székben ültem. Az én nagy loboncomat rendbe tenni egyébként is időigényes feladat, így a fodrásznál mindig van idő egy kis pletykázásra, ahogy azt illik. Most is megvoltak a szokásos tiszteletkörök, kivel mi van, ki, hogy van, meg ilyenek. Amikor rám terelődött a szó, akkor persze boldogan elújságoltam a legfrissebb híreket. Szerencsére. A fodrászom húga ugyanis nem rég lett anya, így a hajammal foglalkozó úr, kifejezetten sok információval rendelkezett a témában. Elmondtam neki, hogy a legnagyobb dilemmát a babakocsi okozza. Elvégre is valami olyat szeretnénk, ami minden helyzetben jó. Kényelmes a babának és a szülőknek egyaránt. Nem nehéz tolni, de adott esetben könnyű cipelni is. Kis helyet foglal el, ha el akarjuk rakni, és praktikusan lehet bele pakolni, hogy minden beférjen, amire szükség lehet. És persze a kinézete sem utolsó. A mester is elmondta, hogy az ő húga is mennyit keresgélt, mire sikerült megtalálnia megfelelőt. Amikor kérdeztem, hogy végül hol sikerült rátalálni az igazira, elmondta, hogy ők a babakocsi.hu felületről rendeltek végül. A meséléséből kiderült, hogy a segítséget is onnan kapták a döntés meghozatalához.

Remélem kitaláltátok mi volt a következő napirendi pontom. Bizony, rohantam haza megnézni a fentebb nevezett weboldalt, hogy tényleg olyan jó-e és mit mondjak, nem kellett csalódnom. Óriási választékkal találkoztam. Itt aztán tényleg minden szülői pár megtalálja a számára megfelelő babakocsit. Mind minőségben, mind árban széles skálán mozognak a lehetőségek. Olyannyira igaz ez, hogy elsőre kifejezetten elveszettnek éreztem magam a sok termék között. Természetesen még a fodrászomtól megtudakoltam, hogy a húga milyen babakocsit használ, így az volt az első, amit megnéztem. Mondanom sem kell, elsőre megtetszett a darab. Ugyan akkor nem akartam semmit elkapkodni. Hajam szépítése közben azt is megtudtam, hogy itt nagyon segítőkész a kiszolgálás, és rengeteg kérdésre válaszolnak, így segítve a választást, hogy biztos a nekünk legmegfelelőbb eszköz birtokába jussunk. Éltem is a lehetőséggel, és rengeteg kérdéssel kezdtem bombázni a szerencsétlen dolgozókat. Becsületükre legyen mondva, mindre nagyon udvariasan és részletesen válaszoltak. Sőt egy idő után ők maguk kérdezgettek a mi szokásainkról, hogy még inkább személyre szabhassák a választást.

Végül is egy olyan darab mellett lyukadtunk ki, ami könnyen összecsukható, vagy átalakítható kosárrá, amit kézben lehet vinni. Azért ez lett a végső döntés, mert annyit nem sportoltunk, hogy megérje egy kifejezetten sportolás mellé kitalált kocsi, ugyan akkor elég sokfelé szeretünk császkálni, így viszont egy elég könnyen átalakítható szerkezetet kaptunk, amivel könnyen lehet alkalmazkodni a különböző terepadottságokhoz. Ráadásul rengeteg dolgot bele lehet rakni a rekeszeibe, így biztos semmiről nem kell lemondanunk majd. A kinézete egyszerűen tökéletes, és összecsukott állapotban alig foglal el helyet. Ráadásul az ára is teljesen megfizethető volt, így aztán nem is maradt kérdés, hogy megvegyük-e.

A döntést azóta sem bántuk meg. Rengetegszer fordul elő, hogy gyakorlásként magukkal visszük ide-oda a babakocsit a férjemmel, és mindeddig nagyon is kényelmesnek bizonyult. Persze néha kissé kellemetlen a helyzet, amikor egy ismerősbe futunk, aki megáll gratulálni. De azt hiszem ez a legkevesebb. Alig várjuk már, hogy élesben is kipróbálhassuk új szerzeményünket.