Hajvágás, festés, mosás, társasozás

Amióta a gyermekeim elkezdtek iskolába járni, a kis fodrász szalonom ügyfél köre is mintha szépen lassan megváltozott volna. Nem mondom, hogy teljesen kicserélődött, de azért jelentős a változás. Szóval, egy idő óta, nem is nekem tűnt fel először, hanem inkább a kollégáimnak, hogy a vevőközönség kicserélődött iskolai anyukákra.

Nem hiszem, hogy azért alakult ez így, mert bevonzom őket, egyszerűen csak szép apránként, azóta, hogy Liliom betette a lábát az iskolába és én is ellátogattam az első szülői értekezletre, valahogy elment a híre annak, hogy fodrász szalonom van. Az emberek pedig szeretik a hajvágást, festést olyan helyen intézni, amit megbízhatónak ítélnek és engem úgy tűnik, hogy annak tartottak.

Aztán, ugye több szülőnek több gyereke is van (mint nekem is) és így több osztály több szülőjéhez jutott el a hírem. És aki esetleg kimaradt volna a szórásból, az értesült a szalonomról a gyerekeim barátain keresztül.

De ennek a szituációnak több pozitív kivetülése is van. Üzletileg például az, hogy sok új, megbízható és állandó vendégünk lett, akiknek ráadásul a gyerekeik is ide járnak majd valószínűleg, ha belenőnek a fodrászvilágba.

Másrészről azonban a kapcsolatok ápolására és új kapcsolatok kiépítésére is tökéletes közeget nyújt egy fodrász szalon, az iskolai szülői közösség pedig az egyik legszínesebb, amit az ember csak találhat. Több száz különböző foglalkozás, több száz különböző kompetencia és így hatványozott lehetőségek mindannyiunk számára.

Nem csupán üzleti és haszoni kapcsolatokról van szó, hanem például baráti társaságok kialakulásáról is. Jó magam is létrehoztam innen három különböző baráti kört, mindegyiknek egymástól külön álló érdeklődési köre van, én viszont mindegyikbe tökéletesen beleillek és tudom, hogy több ilyen halmaz jött létre az én kis szalonomból kiindulva.

A három társaságból kettővel is gyakran azért jövünk össze, hogy valamilyen társasjátékot játszunk. Gyermekkorom óta nem volt olyan társaságom, ahol ilyesmit csinálhatnék, pedig nagyon szeretek társasjátékozni. A gyermekeim még inkább az egyszerűbb játékokat szeretik, és gyerek társasokkal játszanak, de nekem nagyon hiányzottak már az érettebb és összetettebb játékok.

Ez a két különálló társaság azért is szuper, mert különböző típusú társasokkal szeretnek játszani. Ráadásul, mivel többen vagyunk egy-egy ilyen csoportban, arra sincs szükség, hogy én magam vegyem meg az összes társasjátékot, mert mindenki megveszi a maga kedvencét, aztán úgyis együtt játszunk velük, így mindent kipróbálhatunk, amire kíváncsiak vagyunk. Öten, hatan azonban kisebb fajta tumultust tudnánk okozni, ha bemennénk egy társasjáték üzletbe, ezért egy webshopról szoktuk kinézni a következő delikvenseket és sokszor együtt rendeljük meg őket, mert így már az összeg megüti azt az árat, amiért ingyen szállítják ki a társasokat. Így nem csak az időt spóroljuk meg a boltig, de ez ráadásul még plusz pénzbe sem kerül nekünk.

Az elmúlt három évben el sem tudom mondani, hogy mennyi különböző társassal volt dolgunk. Mondhatom, hogy mindent bepótoltam, amit úgy éreztem, hogy az elmúlt húsz évben kipróbáltam. Mind a kettő kis játékcsapatommal használom ezt a remekbe szabott oldalt, mert tulajdonképpen nincs olyan igény, amit ez ne tudna kielégíteni. Mindenfajta társasjáték megtalálható itt. A klasszikusoktól a kevésbé ismertekig, a felkapottaktól az egyszerűeikig, a nagyoktól a kicsikig, minden. Abszolút gondoltak minden korosztályra és minden ízlésvilágra. Ha a logikait szereted az is van. Ha az izgalmakat, a fantáziálást, hát azt is találsz.

Társasozni nem csak gyermekként lehet, hanem a felnőttek számára is igazi kikapcsolódást jelent és ez a webshop ezzel tisztában van. Mindazon által, ettől függetlenül nem egyszer rendeltem már innen játékot és egyéb kellékeket a gyerekeimnek is. És tudom, hogy a többi szülő is igen gyakran intézi innen a szülinapi zsúrok bevásárlásait. Hiszen magának az oldalnak a címét is az egyik szülőtől kaptuk, amikor hallotta, hogy arról beszélgetünk, hogy a saját társasainkat már végigjátszottuk többször és szeretnénk kipróbálni valami újat.

társasjáték

Akkor dobta be nagy adu ászát, ezt az oldalt, hogy amikor ő maga kimerül a csemetéi ajándékozásában, akkor mindig ehhez a felülethez fordul. Na, azóta igencsak megdobhattuk a forgalmukat, mert nagyon sok szülőtársunk, igen sűrűn kattintgat itt, hogy megtalálja a megfelelő ajándékot, vagy játékot. És bizonnyal meg is találja, mert elképesztően nagy választékkal bírnak, ráadásul szuper összeállításaik vannak a fantáziátlanok számára is. Bocsánatot kérek tőlük, de szerintem egyet értenek azzal, hogy ezek a megoldások sokat könnyítettek az ő életükön is.

Így aztán nincs több kifogás anyák és apák! Meg ne halljak olyasmit, hogy a játszásból mi már kinőttünk! Tessék csak keresni valami izgalmas társast ezen az oldalon, és higgyetek nekem: utána már nincs megállás!