Mondtam a fodrászomnak, hogy az a napelemes ház álmaim háza, erre kiderült, hogy….

Szerencsés vagyok, ugyanis nagyon gyorsan nő a hajam és a színe is szép. Ezért még sosem festettem be, és szerintem már nem is fogom, ha csak nem kezdek majd el őszülni. Ráadásul szerintem a festés roncsolja is a hajat, úgyhogy hálás vagyok, hogy a tinédzser éveim alatt is meg tudtam állni, hogy ne fessem be.

Mint írtam gyorsan nő a hajam, ennek ellenére elég ritkán járok fodrászhoz, általában fél évente. Ezért mindig, mikor megyek, már töredezett és nagyon hosszú a hajam. Ilyenkor már nehéz kezelni és száraz is. Múltkor pont mentem a kedvenc fodrászomhoz, már nagyon hosszú volt a hajam és nagyon melegített, mikor láttam egy eszméletlenül szép és igényes családi házat.

Az a környék, ahova most költözött a fodrászom szalonja nagyon gazdag. A ház hatalmas volt, és ahogy láttam egy csomó napelem is volt a tetőn. Egyre több olyan házat látok, ahova szerelik fel a napelemeket. Én annyira nem értem még, hogy az pontosan miért is jó, de gondoltam hogy majd utána nézek, biztos nem véletlen rak már egyre több ember ilyet a tetőre.

Na szóval teljesen szerelembe esetem azzal a házzal. Annyira, hogy mikor beértem a fodrászatba, egyből elkezdtem beszélni róla az Évának, a fodrászomnak. Mondtam neki, hogy amint megláttam beleszerettem, ez az álom házam, gyönyörű, igényes stb.. Ő felismerte a házat, mondta is, hogy melyik utca milyen szám.

Kicsit furcsálltam, hogy honnan tudja ennyire, aztán mondta, hogy egyébként az az ő háza… Teljesen elakadt a szavam, mikor mondta. Nem is tudtam, hogy ennyire szép helyen és házban lakik. Jót nevettünk ezen, hogy mennyire áradoztam neki a saját házáról. Meg is köszönte, ugyis ő rendezi a kertet, meg ő találta ki, hogy milyen színű legyen a ház stb.

Sok mindent mesélt a felújításról is. Aztán megkérdeztem őt a napelemekről, ha már az övé a ház én meg amúgy is már rég óta meg akarok valakit kérdezni, hogy mire is jó az pontosan. Mondta, hogy ez nagyon hasznos dolog, ugyanis csak felrakják a tetőre, szívja magába a napot és ez által működtetni a házban a különböző berendezéseket.

Ráadásul nem kell érte minden hónapban külön fizetni, mint ha az ember vezetéken kapná a szolgáltatásokat, és természet barát is egyúttal. Teljesen elámultam, hogy ilyen van. Nagyon jól hangzott, amiket mesélt róla. És rengeteg mindent megtudtam, ugyanis nagyon belelendült a mesélésbe.

Az Éva alapból is egyébként rengeteget tud beszélni, és nagyon gyorsan is, de most még inkább belejött a sztorizásba. Ugyanis azt mondta, hogy nagyon sokat könyörgött a férjének, hogy szereljenek fel napelemet is a házra, mert nagyon megéri. A férje persze nem volt annyira lelkes, hiszen neki kellett kifizetni az egészet, de mondta az Éva, hogy mikor kiszámolta és megmutatta a férjének, hogy mennyit spórolhatnak vele, és milyen gyorsan megtérül az ára, akkor egyből rábólintott.

Szerencséje van egyébként, hogy ilyen férje van. Az én férjem valószínűleg nem menne bele semmiféle napelemes rendszer építésébe, pedig a hallottak alapján nagyon jó dolognak hangzik.

Mondta is az Éva, hogy ha több mindent akarok még róla tudni, akkor csak írjam be a keresőbe, hogy napelem rendszer családi házra  és ott ki fogja dobni azt a oldalt nekem is, ahonnan ők rendelték.

Mondtam neki, hogy mindenképpen utána fogok nézni, ha már ennyit áradozott róla. Szinte az egész vágás alatt erről beszélt, annyira izgatott lett miatta. Nem gondoltam mondjuk, hogy ez a téma ennyire lázba hozza majd, de örültem neki végül is, ugyanis így én is képbe kerültem ezzel a napelem dologgal.

Eddig kicsit kellemetlen is volt, mikor körülöttem beszéltek róla, nekem meg fogalmam sem volt, hogy pontosan mi is az és hogy működik. De egy pár óra a fodrászomnál és már teljesen képben is van az ember napelem témában is, meg lakásfelújítás témában is.

Ezért is imádok az Évához járni, arról nem is beszélve, hogy isteni lett a hajam tapintása is, és a fazonja is. Mindenki, aki eddig látta megdicsérte, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a fodrászomnál tett látogatással és a végeredménnyel is.